En av auberginens gode egenskaper, ved siden av å være kalorifattig, er dens evne til å absorbere andre smaker. En annen bra ting er at det kan tilberedes flere timer i forveien og servert ved romtemperatur. Perfekt følge er forøvrig salsa verde

1 aubergine
½ dl olivenolje
2  fedd hvitløk
4 ss balsamicoeddik
1 rød chili
1 kvast persille
Salt og pepper

  • Skjær auberginen i tykke skiver på skrå eller del i to på langs og deretter i 4 halvmåner
  • Ha skivene i et dørslag og dryss på godt med salt og la de stå i 30-45 minutter for å trekke ut fuktighet
  • Skyll så for å fjerne det meste av saltet og tørk godt med papir- eller et kjøkkenhåndkle.
  • Bland olivenolje, hakket hvitløk og chili, 2 ss balsamicoeddik samt litt salt og pepper. 
  • Pensle marinaden på begge sider og la de ligge i ytterligere 10-15 minutter
  • Grill eller stek skivene (gjerne i en grillpanne) på middels til høy varme i ca 2-3 minutter hver side 
  • Legg over på et fat og ha på resten av balsamicoeddiken og hakket persille. 

Server med salsa verde, pesto eller som de er. Fint følge til grillmat og hvit fisk

salsaverde

Salsa Verde

 

Langtidsbakte tomater

Langtidsbakte tomater

Sopp med pinjekjerner

Sopp med pinjekjerner

Pesto basilikum

Grønn pesto