Det er gresskartid og gresskaret blir kanskje i hovedsak benyttet til å lage lykter. Men er det ikke gøy å kunne benytte mer av gresskaret og ikke kaste restene? Her finner du derfor oppskrift på både en kjempegod gresskarsuppe og rullekake med gresskar. Og her har vi grillet gresskar - er en nydelig siderett eller lunsj -med eller uten urtedressing

6-700 gr gresskar
Olivenolje
Salt og pepper

100-150 gr Fetaost - eller cottage cheese
1-2 chili
Baby leaf

Urtedressing:
1 boks rømme eller creme fraiche
2-3 ss urter (helst friske)
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

  • Sett ovnen på 200 grader

  • Skjær gresskaret i biter eller båter

  • Fjern kjernene og vend bitene i olivenolje

  • Legg de i en ildfast form og stek midt i ovnen - til de er møre

  • Mot slutten kan du sette på grillelementet for å få en sprø overflate

  • Knus fetaost med en gaffel og bland det lett sammen med finsnittet chili og hakket spinat eller ruccola

  • Server ved siden av brød, kjøtt eller fisk

Urtedressing:

  • Bland urtene med rømme/creme fraiche
  • Smak til med sitronsaft og salt og pepper

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Ristede gresskarkjerner

Ristede gresskarkjerner

Inviter på gratinert blomkål. Lekker hverdagsrett eller deilig lunsj med godt brød til. Eller som tilbehør til fisk, kjøtt, kylling eller pølsemiddagen.

Gratinert blomkål

En litt småkjedelig hverdagsrett når rakst nye høyder med spennende tilbehør. Med soyaglasert kinakål ved siden av kylling, fisk eller svinebiff får du en piff som gjør middagen straks litt mer spennende

Kinakål med soyasaus

Grønnsaker i crumble. En herlig blanding av grønnsaker med sprø topping. Bruk det du har av grønnsaker og resultatet er en kjempegod og supersunn rett

Grønnsakscrumble