Herlig, saftig, sprøstekt kylling. Amerikanerne kan dette med grilling og dette er intet unntak. Det tar litt tid, men det er verd å vente på for resulatet er mørt saftig kjøtt som samtidig er herlig sprø grillet. 

1 stor landkylling - ca 1 ½ kilo
1 boks øl eller cider
1 ss paprikakrydder
1 ts cayennepepper
1-2 ts chilipulver
1 ts malt kummin
1 ts malt koriander
1 ts havsalt
1 ts pepper
1 ss brunt sukker
1 dl olivenolje

Til servering:
1 rød chili
1 bunt vårløk
½ bunt frisk koriander

  • Kyllingen skal ha romtemperatur
  • Bland alle krydderne (evt i en morter) og tilsett olje,
  • Gni inn kyllingen med blandingen
  • Åpne ølboksen og hell ut ca halvparten (eller drikke det)
  • Tre så kyllingen over boksen så den står oppreist
  • Stek kyllingen på 200 grader i ovnen eller på grillen i ca 1 time
  • For å sjekke om kyllingen er gjennomstekt kan du stikke en kniv inn i den tykkeste delen av låret. Er kjøttsaften som renner ut klar, er kyllingen ferdig
  • La kyllingen hvile i 10 minutter, og løft den deretter forsiktig ut av boksen
  • Strø over en blanding av hakket chili, vårløk og frisk hakket koriander

Server for eksempel med grillet mais, salat, godt brød og dobbeltbakte poteter

Kyllingvinger BBQ

Kyllingvinger BBQ

Løkringer med dip

Løkringer med dip

Fylt brød

Fylt brød

Gratinert potet

Gratinert potet

Transelate »