Grillet kylling på ølboks tar litt tid å lage, men det er verd å vente på. Resultatet er mørt saftig kjøtt med herlig sprøtt skinn.
Grillet kylling på ølboks
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
1 stor landkylling - ca 1 ½ kilo
1 boks øl eller cider
1 ss paprikakrydder
1 ts cayennepepper
1-2 ts chilipulver
1 ts malt kummin
1 ts malt koriander
1 ts havsalt
1 ts pepper
1 ss brunt sukker
1 dl olivenolje
Til servering:
1 rød chili
1 bunt vårløk
½ bunt frisk koriander
FREMGANGSMÅTE
- Kyllingen skal ha romtemperatur
- Bland alle krydderne (evt i en morter) og tilsett olje,
- Gni inn kyllingen med blandingen
- Åpne ølboksen og hell ut ca halvparten (eller drikke det)
- Tre så kyllingen over boksen så den står oppreist
- Stek kyllingen på 200 grader i ovnen eller på grillen i ca 1 time
- For å sjekke om kyllingen er gjennomstekt kan du stikke en kniv inn i den tykkeste delen av låret. Er kjøttsaften som renner ut klar, er kyllingen ferdig
- La kyllingen hvile i 10 minutter, og løft den deretter forsiktig ut av boksen
- Strø over en blanding av hakket chili, vårløk og frisk hakket koriander
TIPS
Server for eksempel med grillet mais, salat, godt brød og dobbeltbakte poteter