Grillet makrell med fennikel og løk er smaken av sommer. Makrellen er best når den grilles eller stekes og med dette friske tilbehøret blir det en middagssuksess. Som tilbehør anbefalesen en deilig og lun potetsalat

4 personer

2-4 makrell 
1 løk
1/2 fennikel
1 sitron

Potetsalat:

1 kg nypoteter (helst små)
1 kvast dill
2-3 ss kapers
3-4 vårløk
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ss dijonsennep
Salt og pepper

 

  • Begynn med potetene - se oppskrift her
  • Rens og skyll makrellen og gni den inn med litt salt og pepper
  • Finsnitt løk og fennikel og fyll buken med dette sammen med et par sitronskiver
  • Stek eller grill fisken i 5-6 minutter på hver side
  • Så er det klart til servering
Kjedelige poteter er ut og spennende varianter er inn. God grillmat fortjener godt akkompagnement og Lune nypoteter med dill og kapers vil nesten stjele showet, men bare nesten. Enkelt og greit, gjort i en fei. Kan det bli bedre?

Lune poteter med dill og kapers

Transelate »