Sjøkreps er dessverre ganske dyrt, men innimellom må man unne seg litt luksus – og da er grillet sjøkreps perfekt! En god hvitvin og et fat med disse, så er kvelden en stor suksess
Disse er laget i ovnen, men det går fint på grillen også.
Sjøkreps er dessverre ganske dyrt, men innimellom må man unne seg litt luksus – og da er grillet sjøkreps perfekt! En god hvitvin og et fat med disse, så er kvelden en stor suksess
Disse er laget i ovnen, men det går fint på grillen også.
16 store sjøkreps
1 bundt persille
2-3 fedd hvitløk
100 gr smør - romstemperert
1 sitron
Salt og pepper
Sett ovnen på grillfunksjon
Legg sjøkrepsen med ryggen opp og skjær den på langs, fra hode og ned til halen, med en skarp kniv
Fjern tarmen, som er en tynn sort streng midt i halen.
Legg halvdelene med kjøttsiden opp i en ildfast form
Visp smøret til det blir 'hvitt' og luftig
Bland det så med finhakket hvitløk, persille, sitronskall og saft samt pepper og salt
Fordel smøret over hver av krepsen
Stek de under grillen i 5-7 minutter til de blir faste i kjøttet
Sitronbåter, gjerne grillet, brød og en salat er godt tilbehør