Sjøkreps er dessverre ganske dyrt, men innimellom må man unne seg litt luksus – og da er grillet sjøkreps perfekt! En god hvitvin og et fat med disse, så er kvelden en stor suksess
Disse er laget i ovnen, men det går fint på grillen også.

16 store sjøkreps
1 bundt persille
2-3 fedd hvitløk
100 gr smør - romstemperert
1 sitron
Salt og pepper

  • Sett ovnen på grillfunksjon

  • Legg sjøkrepsen med ryggen opp og skjær den på langs, fra hode og ned til halen, med en skarp kniv

  • Fjern tarmen, som er en tynn sort streng midt i halen.

  • Legg halvdelene med kjøttsiden opp i en ildfast form

  • Visp smøret til det blir 'hvitt' og luftig

  • Bland det så med finhakket hvitløk, persille, sitronskall og saft samt pepper og salt

  • Fordel smøret over hver av krepsen

  • Stek de under grillen i 5-7 minutter til de blir faste i kjøttet

Sitronbåter, gjerne grillet, brød og en salat er godt tilbehør

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Gratinert hummer eller Lobster Thermidor er en fantastisk delikatesse. Fersk hummer er ofte dyrt så bruk evt frossen, men også kongekrabbe fungerer utmerket

Gratinert hummer - Lobster thermidor

Krabbeklør med dressing er herlige alternativ til den majones. Disse dressingene smaker fortreffelig og gir en flott piff til krabbe, hummer og sjøkreps.

Krabbeklør med dressing

Nydelig krabbe og avokadosmørbrød er en delikatesse. Vi er så heldige å ha de mest fantastiske skalldyrene i Norge så vi bør virkelig nyte de til fulle

Krabbe og avokado

Reker med avocadokrem

Reker med avocadokrem