Svinefileten blir ekstra god når vi surrer spekeskinke eller bacon rundt den før vi griller eller steker den. Og har du prøvd grillet fersken - sødmen harmonerer fint og med en lekker dressing og ovnsstekte poteter blir retten fullkommen

400-500 gr svinerfilet
1 pk (70gr) spekeskinke, parma eller serrano
5-6 poteter
2 fersken eller nektarin
1 beger matyoghurt
1 ss kvernet pepper

  • Del potetene i terninger eller båter og legg de i en ildfast form - tilsett et par spiseskjeer olje eller smør, samt salt og pepper - bland godt og stek på 200 grader i 30-40 minutter
  • Bland nykvernet pepper med yoghurt og la den stå i kjøleskapet til servering
  • Surr spekeskinke rundt svinefileten - fest evt med hyssing eller coctailpinner
  • Del fersken i to og fjern steinen - stek eller grill til frukten har fått fin farge
  • Benytt steketermometer og stek eller grill kjøttet til det viser 68 grader - sett til side. Temperaturen vil øke til ca 70 grader som er gjennomstekt

Tilberedningstid2 personer
50 minutter

Sennepsglasert svinefilet Svinefilet er deilig og magert kjøtt som passer så godt til marinering. Her blir det en herlig kombinasjon av sennep og honning, men prøv også en chilibasert saus. Når det kommer til tilbehør så kan du egentlig velge det meste av grønnsaker og både poteter, ris, bulgur, byggryn mm passer.

Sennepsglasert svinefilet