Opprinnelig stammer disse gode brødstikkene fra Torino i Italia og er perfekte følge til oliventapenade og andre ulike dip. Eller snurr god parma eller annen skinke rundt brødstikkene og du har en flott snack

Grissini

50 g smør
2 dl melk
1/2 pk. gjær
2 ts salt
1 egg
150 g  parmesan
Ca 7 dl hvetemel
Litt rosmarin dersom man vil ha litt mer smak

  • Smelt smøret og ha i melken.
  • Rør ut gjæren når blandingen er fingervarm
  • Tilsett egg og salt
  • Tilsett melet og ca 50 g  av den revne parmesanen.
  • Kna deigen til den er smidig, og la den heve i 40 minutter.
  • Del i to, og legg den ene til siden. Rull til pølse på størrelse med en tykk sprittusj.
  • Del  denne i små emner på ca 3 cm tykkelse som så trilles ut til tynne  blyantstørrelser
  • Sett til heving i 30 minutter
  • Pensle med egg og strø på ca. 50 g parmesan (og evt. rosmarin).
  • Stek i 20-25 minutter på 175 grader.
  • Ta de ut av ovnen og strø på resten av parmesanen mens de er rykende varme så den smelter over grissiniene.
  • Gjenta med emne 2.
Hummus

Hummus

oliventapenade

Oliventapenade