Supper er flytende energi og denne er også en fryd for øyet med sine vakre vårlige farge. Servér suppen med grovt brød og godt smør, så har du en perfekt middag

1 ss olivenolje
2 poteter
1 løk
1 liter grønnsakskraft/buljong
250 gr grønne erter (frosne)
200 gr spinat
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Frisk mynte eller salvie
Ricotta

  • Del potetene i terninger og hakk løken

  • Ha olje i en stor kjele og tilsett løk og poteter - la det surre i 2-3 minutter

  • Tilsett kraften og la det småkoke i 10-12 minutter til potetene er møre

  • Ha i erter og spinat og gi suppen et raskt oppkok - Kjør suppen så med en stavmikser

  • Smak til med sitronsaft, salt og grovkvernet pepper

  • Servér med en spiseskje ricotta i hver skål og litt frisk mynte eller salvie

Du kan også riste urtene i en panne med litt olje - stekes til bladene er sprø

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Ertesuppe, gul ertesuppe, ertesuppe med salt kjøtt, tradisjonell ertesuppe

Gul ertesuppe med salt kjøtt

Glem posesuppe. Her har vi en deilig grønnsakssuppe med byggryn som med litt planlegging er gjort på en halvtimes tid. Oppskriften kan du også bruke som base til kjøttsuppe. Suppen er næringsrik og smakfull.

Grønnsakssuppe med byggryn

Lekker, kremet jordskkoksuppe med masse godsaker er en skikkelig høst- og vintersuppe. Jordskokk er en gammel, norsk knoll som kan brukes på mange måter. Den ble i sin tid vraket til fordel for poteten, men vi bør nyte den herlige smaken, som her i en klassisk suppe

Jordskokksuppe

Gresskarsuppe med sting. Hva gjør vi med innholdet i en uthulet gresskar? Jo, vi lager en helt fabelaktig spicy gresskarsuppe. En varmende forrett eller en fullverdig middag

Gresskarsuppe

Klassisk nydelig potetsuppe med purre og bacon med herlig fylde. Dette er super og billig hverdagsmat som både voksne og barn liker godt. Servert med grovt ristet brød

Potetsuppe med purre og bacon

Transelate »