Grønn gazpacho er en fantastisk frisk, spicy og fargerik suppe. Den perfekte forretten som imponerer

Suppen:
1 agurk
1 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 stilk stangselleri
½ melon, gjerne galia
½ - 1 grønn chili
½ grønn paprika
1 kvast mynte
1/2 dl hvitvinsvinager
evt. ½-1 dl vann
3-4 ss olivenolie
Salt

Rugbrødtoast:
4 skiver rugbrød
Olivenolje

Suppen:

  • Hakk grønnsakene grovt og kjør alle ingrediensene til suppen i en blender
  • Smak til med olivenolje, salt og hvitvinsvinager
  • Sett suppen kaldt i minst to timer og gjerne over natten (kjør den raskt i en blender eller med en stavmikser rett før servering

Rugbrødtoast:

  • Pensle brødet med olivenolje og rist det i en stekepanne i ca fem minutter

Andre grønne grønnsaker som du kan ha i suppen er for eksempel spinat og sukkererter - egentlig hva som helst som er grønt, og ønsker du en enda fyldigere suppe tilsetter du en avokado eller 2 dl yoghurt

 

Denne retten trenger en del syre, så her anbefales en god Riesling- f.eks Kloster Eberbach:

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 min

Spanias nasjonalsuppe er en smaksbombe som passer perfekt som appetizer. Gazpacho skal lages en stund i forkant slik at smakene skal få utvikle seg.

Spanias nasjonalsuppe Gazpacho er en smaksbombe som passer perfekt som appetizer.

Transelate »