Ideen med denne retten er enkel. En herlig blanding av grønnsaker med sprø topping. Her har du sjansen til å få brukt opp alle grønnsakene du har i kjøleskapet med det som belønning at det smaker kjempegodt. 
Dette er kun et forslag, så ta det du har og bland sammen i skjønn forening

1 squash eller aubergine
1 løk
1 paprika
1 beger cherrytomater
1 gulrot
2-3 stangselleri
1 middels søtpotet
1 bunt friske urter, eller 2-3 ts tørkede (basilikum, oregano, timian el.a)
2 fedd hvitløk
1 beger creme fraische
2 ts sennep
2 ss olivenolje
Salt og pepper

Crumble
100 gr strøbrød, eller tørket brødsmuler
50 gr parmesanost (eller en annen ost)
1/2 dl hakkede mandler
1/2 dl hakkede hasselnøtter
1 ss olivenolje

  • Rens og grovhakk løk og paprika

  • Skjær gulrot, aubergine/squash, stangselleri og søtpotet i jevnstore terninger (2x2 cm)

  • Surr grønnsakene i litt olje i en panne i 5 minutter på middels varme

  • Tilsett hakket hvitløk og tomater delt i to det siste minuttet
  • Bland creme fraiche med hakkede friske urter, eller tørkede og evt litt sennep og bland dette godt sammen med grønnsakene

  • Ha blandingen over i en ildfast form og krydre med salt og pepper

 

  • Rasp osten og bland alle crumble-ingrediensene

  • Fordel crumble-blandingen jevnt over grønnsakene

  • Stekes i ovnen i 10-15 minutter på 200 grader til toppingen får en gylden farge

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Herlige sprø tempura friterte grønnsaker og sjømat er godbiter som imponerer. Her tempura av grønnsaker som en forrett med herlige sauser å dippe i.

Tempura grønnsaker

Bakte rotgrønnsaker

Bakte rotgrønnsaker

Ikke den tradisjonelle potetsalaten vi er vant til med rømme eller creme fraishe, men aiaiai dette er godt. Herlig tilbehør til det meste og spesielt til all sommermat.

Italiensk potetsalat