Grønnsakslasagne eller lasagne vegetar er virkelig snaddermat. Smaken er fortreffelig, men benytt gode tomater på boks for det gjør den store forskjellen. Jeg foretrekker det italienske merke Strianese som jeg blant annet finner i utvalget hos Meny. Beste tomater på boks som finnes.

2 bokser tomater
10 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 aubergine
1 squash
6-8 sopp (Champignon eller steinsopp)
2 løk
1 ts sukker
1 ts oreganokrydder
Salt og pepper
1 basilikum
2 dl brødrasp
150 gr revet parmesan
2 ferske mozzarella

  • Hakk hvitløken grovt og surr den i olivenolje i en kjele i et par minutter - tilsett tomatene og la det småkoke i ytterligere noen minutter
  • Skjær aubergine og squash i skiver på langs - ca 1 cm tykke
  • Stek skivene raskt på høy varme i en panne med litt olje til de får en lett stekeskorpe - legg til side
  • Skjær soppen i skiver og stek også disse i en varm panne med olje - salt og pepper
  • Skjær løken i tynne skiver
  • Kjør tomatene med en stavmikser til en jevn saus - smak til med oreganokrydder, salt, pepper og litt sukker
  • I en ildfast form - Legg lagvis tomatsaus, kokte pastaplater, grønnsaker, parmesan og basilikum
  • Avslutt med skiver av mozzarella, brødrasp, parmesan og pepper
  • Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter

Server med godt brød og smør
Pssst: hvis du vil lage denne med kjøtt så stek kjøttdeig og ha det i sammen med tomatsausen. Ellers følger du oppskriften som beskrevet

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

60 minutter

En fin vri på lasagnaen er å lage den med fisk. Her er det laks som er brukt, men det går like fint md annen fisk også.. Lasagne med laks og scampi

Lasagne med laks og scampi

Meksikansk lasagne - Lasagne slår aldri feil og her har du en variant som sikkert kommer til å slå godt an. Denne har en meksikansk vri og smaker supert med frisk avokado på toppen.

Meksikansk lasagne