Glem posesuppe. Her har vi en deilig grønnsakssuppe med byggryn som med litt planlegging er gjort på en halvtimes tid. Oppskriften kan du også bruke som base til kjøttsuppe. Suppen er næringsrik og smakfull.

3 dl byggryn (legges i vann i minst tre timer eller over natten)
1 løk
2 gulrøtter
1 purreløk
1 persillerot 
2 stilker stangselleri
1 liter kjøtt- eller grønnsakskraft

1 ts timian
Persille
Salt og pepper

  • Skjær purre i skiver, hakk løk og stangselleri. Skjær gulrot og persillerot i terninger

  • Ha alle grønnsakene, urtene og byggryn i en kjele og tilsett kraften 

  • Kok opp og la det småkoke i 30 minutter til grynene er møre

  • Smak til med salt og pepper og et dryss persille

Ha eventuelt i salt kjøtt, oksekjøtt, pølsebiter eller suppeboller. Server med flatbrød eller annet godt brød.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Omelett er gjort i en fei, men den må stekes på svak varme slik at den blir perfekt. Skinke, pølse, bacon eller bare gode grønnsaker, og så ost så klart

Omelett

Quiche. Kyllingpai er den perfekte restematretten, men også super når du får besøk. Kalkunkjøtt egner seg selvsagt like godt. En god salat ved siden av gjør susen

Kylling eller kalkunpai

Pai - Quiche med spinat og bacon er kun en av mange varianter du lage. Egentlig kan du bare se hva du har i kjøleskapet og lage utifra det.

Pai - Quiche

Transelate »