Når jeg lager grønnsakssuppe blir den aldri lik fra gang til gang, så dette er bare et utgangspunkt. Benytt de grønnsakene du liker best og varier med makaroni, nudler, pølsebiter osv – godt og varmende blir det uansett
Når jeg lager grønnsakssuppe blir den aldri lik fra gang til gang, så dette er bare et utgangspunkt. Benytt de grønnsakene du liker best og varier med makaroni, nudler, pølsebiter osv – godt og varmende blir det uansett
3 gulrøtter
1/2 kålrot
4-5 poteter
1 persillerot
1 sellerirot
1 purre
1 løk
1 1/2 l kjøtt- eller grønnsakskraft/fond eller buljong
Persille
Salt og pepper
Vask og skrell alle grønnsakene og skjær rotgrønnsakene i jevne biter
Skjær purren i skiver
Ha alle grønnsakene i en kjele og tilsett kraften
Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre
Smak til med salt og kvernet pepper og gjerne et dryss persille
I suppa kan du tilsette wienerpølser i biter, suppeboller eller kylling i strimler. Server med godt brød