Gjør som engelskmennene - ta en scones til ettermiddagsteen. Eller til en god kopp kaffe akkurat når du har lyst på det. Disse sconesene er laget i en fei og du kan fryse de som eventuelt blir til overs.

75 gr sukker
2 egg
40 gr smeltet smør
130 gr hvetemel
50 gr fint sammalt mel (hvete eller rug)
1/2 dl havregryn
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
25 gr mørk sjokolade (kan sløyfes)
25 gr hvit sjokolade (kan sløyfes)
Appelsinskall (kan sløyfes)

  • Forvarm ovnen til 200°

  • Smelt smøret

  • Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett smøret

  • Mel, havregryn, bakepulver, natron og vendes inn i eggedosisen

  • Tilsett hakket sjokolade og appelsinskall

  • Fordel deigen i muffinsformer ca. 1½ ss i hver form - (røren er ganske fast) og stek i ca 15 minutter

    Hakkede nøtter er også supert å ha i scones, og rosiner eller annen tørket frukt

Antall porsjoner10-12 stk

Tilberedningstid

45 min

Kryddermuffins med vanlig ostekrem, eller enda bedre blåmuggostkrem, som topping gir en himmelsk smaksopplevelse. Eller spis de som de er med en god kopp te

Kryddermuffins

Prøv sjokolade med nøtter og quinoa. En herlig, sunn og energigivende godsak med en spennende touch av ingefær som jeg tror vil falle i smak.

Sjokolade med nøtter og quinoa.