Spansk fest med spennende smakskombinasjoner. Chorizo sammen med kikerter og paprika fungerer flott så her har vi en smaksrik gryterett som fort blir en favoritt.

400 gram chorizopølser
1 boks kokte kikerter
2-3 modne tomater
2 rød paprika
1-2 rødløk
2 fedd hvitløk
1-2 dl rødvin (kan sløyfes, men bytt da ut med kraft)
2 ss smoked paprikakrydder
1 ts spisskummen
En kvast bladpersille
Olivenolje

  • Hakk hvitløken fint, og paprika og løk i biter - stek det på lav varme i litt olivenolje i 8-10 minutter sammen med spisskummin – sett til side
  • Skjær chorizopølserne i biter og brun dem i et par minutter på middels varme til de har fått litt farge og stekeskorpe - tilsett den stekte løken og paprika
  • Skjær tomatene i store terninger og ha de i gryten sammen med rødvinen/kraften
  • La retten småkoke i 10 minutter. Tilsett kikertene og la det småkoke i ytterligere fem minutter.
  • Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sukker
  • Tilsett hakket bladpersille rett før servering
  • Server gjerne toppet med avokado og ristede pinjekjerner og godt brød

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Ovnsstekt torsk med kikerter, tomat og feta - Lekker og smaksrik fiskemiddag. For ekstra piff, topp retten med stek chorizo eller parmaskine, eller bacon

Ovnsbakt torsk med kikerter

Fargerik, sunn og velduftende gryterett. Kikerter og risgryte som vegetar eller kjempegodt sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse.

Ris og kikertgryte

Sunt, smakfullt og sabla enkelt å lage. Her kan du velge dine favoritt grønnsaker og ikke minst variere med ulike pølsesorter. Det er mye godt å velge mellom av krydderpølser; hvitløk, italienske, argentinske eller spanske. Poenget er at de skal bidra med smak så velg noen som har litt 'bite'. Dette er en perfekt rett når du skal ha mange på besøk eller som hyttemat.

Kylling i form med chorizo og cherrytomater