2.2K
Gryterett med parmesanpoteter er en lekker rett som også er genial da den gjør stas på rester etter en gryterett – Bouef burgignon, bolognese eller annen rett som passer til poteter.
Gryterett med parmesanstekte poteter
INGREDIENSER
Kjøttgryte
1 kg oksekjøtt (grytekjøtt av høyrygg eller bog)
2 gulrøtter
2 løk
3-4 hvitløksfed
2 dl rødvin
7 dl oksekraft/buljong
3 ss hvetemel
Timiankrydder
Salt og pepper
Parmesanstekte poteter
6-7 kokefaste poteter (Asterix, Beate eller Folva)
25 gr smør
50 gr parmesan
Pancetta eller bacon
FREMGANGSMÅTE
Kjøttgryte eller Bouef burgignon
- Skjær kjøttet i små terninger, legg det i en bolle med 1 dl mel og 1 teskje salt og pepper slik at bitene få et tynt lag med blandingen
- Stek kjøttet på middels til høy varme i et par minutter til det har fått en fin stekeskorpe. Legg til side
- Brun løk og gulrot på middels varme i ca 15 minutter
- Tilsett hakket hvitløk og urter og la det steke i et minutt før du blander grønnsakene med kjøttet og tilsetter vin og kjøttkraft/bulsjong
- Smak til med salt og pepper.
- La gryten småkoke på svak varme under lokk i ca 2 timer til kjøttet er mørt
Parmesanstekte poteter
- Kok potetene i lettsaltet vann i ca 10-12 minutter til de er nesten ferdig
- Hell av vannet og la de avkjøle seg i et par minutter før du skjærer de i skiver
- Bland smeltet, men litt avkjølet smør med parmesan og tilsett potetskivene
- Stek bacon/pancetta
- Ha rødvinsgryten i en ildfast form
- Legg stekt bacon eller pancetta over og topp det hele med potetskiver
- Strø på et tynt lag med parmesan
- Stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til potetene har en fin gylden farge
Server med godt brød og en grønn salat