Hasselback poteter er det perfekte tilbehøret til det meste. Dette er det enkle utgangspunktet, men du kan også variere med ost, krydder, bacon og urter. Og da vil jeg tro at vi har en potetfavoritt på gang.

4 personer

4 store poteter, gjerne litt avlange
Smør
Olivenolje
Maldonsalt og pepper

Evt ost og bacon

  • Vask og tørk potetene
  • Skjær potetene i skiver, men ikke helt igjennom. Legg f.eks en tresleiv på fjøla inntil  poteten og skjær ned til du treffer sleiva
  • Legg potetene i en ildfast form og legg over en skive smør på hver potet. Prøv å få smøret litt ned mellom skivene
  • Dryss over maldonsalt og pepper
  • Ha noen dråper olivenolje over hver potet og stek de i ovnen på 220 grader i ca 45 minutter til de er gjennomstekt

Så er dine fantastiske poteter klare til servering

Disse potetene blir selvsagt ekstra gode hvis du gratinerer de med ost og litt sprøstekt bacon som du tilsetter et kvarters tid før potetene er ferdig

Gratinert potet med bacon

Gratinert potet med bacon

Potetfondant

Potetfondant

Potetmos med ramsløk og parmesan er flott følge til nærmest all middagsmat. Ramsløken gir en smak av mild hvitløk og gir mosen et fantastisk løft

Potetmos med ramsløk

Canaripoteter eller kanaripoteter

Saltkokte canari poteter