Knasende sprø havreflarn er en sikker vinner og rekker knapt innom kakeboksen før de blir spist opp. Hos oss bytter vi ut en del av havregrynene med hakkede mandler som gjør de bare enda bedre.
Knasende sprø havreflarn er en sikker vinner og rekker knapt innom kakeboksen før de blir spist opp. Hos oss bytter vi ut en del av havregrynene med hakkede mandler som gjør de bare enda bedre.
200 gr smør/margarin
200 gr sukker
100 gr havregryn
100 gr mandler
1 ss hvetemel eller maisenamel
1 egg
Hakk mandlene og rist disse sammen med havregryn i en tørr panne i 4-5 minutter på middels varme
Rør smør og sukker "hvitt" og tilsett havregryn, mandler og mel
Bland inn et vispet egg
Benytt en spiseskje og fordel porsjoner på et stekebrett med bakepapir (ca 9 pr brett, da de flyter ut) - Denne porsjonen blir 3-4 stekebrett
Stek på 200 grader til de har fått litt farge og har en gylden kant - ca 7-8 minutter (følg nøye med for det går fort)
Avkjøl på rist og oppbevar i en kakeboks
Foruten å knaske som de er, er havreflarn perfekt som garnityr når du skal ha et sprøtt element til desserter