Knasende sprø havreflarn er en sikker vinner og rekker knapt innom kakeboksen før de blir spist opp. Hos oss bytter vi ut en del av havregrynene med hakkede mandler som gjør de bare enda bedre.

200 gr smør/margarin
200 gr sukker
100 gr havregryn
100 gr mandler
1 ss hvetemel eller maisenamel
1 egg

  • Hakk mandlene og rist disse sammen med havregryn i en tørr panne i 4-5 minutter på middels varme

  • Rør smør og sukker "hvitt" og tilsett havregryn, mandler og mel

  • Bland inn et vispet egg

  • Benytt en spiseskje og fordel porsjoner på et stekebrett med bakepapir (ca 9 pr brett, da de flyter ut) - Denne porsjonen blir 3-4 stekebrett

  • Stek på 200 grader til de har fått litt farge og har en gylden kant - ca 7-8 minutter (følg nøye med for det går fort)

  • Avkjøl på rist og oppbevar i en kakeboks

Foruten å knaske som de er, er havreflarn perfekt som garnityr når du skal ha et sprøtt element til desserter

Antall porsjonerca 35 stk

Tilberedningstid

45 minutter

For oss sjokomane - disse kan du få helt dilla på. Kjeks og sjokolade blir til en herlig sjokoladekjekskake. Du kan også spice de opp med ulike nøtter, chili eller appelsinskall. Du kan også ha i Smashkuler, Maltesers, eller crispokuler.

Sjokoladekjekskake

Mandelkjeks med hvit glasur er en hvit juledrøm. Deigen lages i forkanrt som er praktisk i en travel juletid. Selve bakedagen blir da en herlig hyggestund

Mandelkjeks