Havrekjeks eller cookies er nydelig. Lag gjerne dobbelt porsjon av deigen for den kan fryses. Du kan også variere kjeksene ved å ha i litt raspet appelsinskall, sitronskall eller prøv kokos.

150 gr smør (romstemperert)
210 gr hvetemel
210 gr havregryn (lettkokte)
100 gr sukker
50 gr brunt sukker
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 ss honning
1/2 dl vann
100 gr rosiner 
50 gr mørk sjokolade
50 gr mandler

  • Pass på at alle ingrediensene har romstemperatur
  • Hakk mandler og sjokolade
  • Ha hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver, salt og smør i en bolle. Smuldre det med fingrene til en "kornete" blanding
  • Tilsett honning, vann, rosiner, mandler og sjokolade -  elt det forsiktig sammen og rull deigen til en tykk pølse - legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter
  • Sett stekeovnen på 175°C
  • Skjær 2 cm tykke skiver av pølsa og legge dem på en stekeplate med bakepapir
  • Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-15 minutter
  • Avkjøl på rist

Antall porsjoner20 kjeks

Dessertkake med mørk sjokolade og et snev av honning smaker himmelsk og er virkelig en godbit du bør unne deg. En enkel bringebærsaus topper kaken perfekt

Dessertkake med mørk sjokolade