Hjemmelagde fiskekaker er ganske så enkelt å lage og ikke minst helt nydelig. Torsk, sei, kveite eller steinbit. Uansett fisk, det blir veldig godt. Bakepulver er den hemmelige ingrediensen som gjør fiskekakene lette og luftige.

1 kg fiskefilet
4 dl melk
3 egg
1 løk
1/2 purre
1 ts malt muskat
1 ts bakepulver
3 ss potetmel
4 ts salt
2 ts hvit pepper

  • Fisk og melk skal være iskaldt så sett gjerne begge i fryseren en drøy halvtime før du starter
  • Del fisken i biter og kjør den så med en kraftig stavmikser eller en food prosessor
  • Spe på med melk til en jevn masse
  • Rør inn potetmel, krydder, bakepulver, salt og finhakket løk og purre
  • Tilsett egg, ett av gangen og bland godt
  • Form fiskekakene og stek de i på middels varme i smør/olje

Server som burgere, eller som tradisjonell middag med surret løk, raspet gulrot eller ertepuré

Lakseburger

Lakseburger

Ertestuing

Ertestuing