Moderns oppskrift på hjemmelaget leverpostei eller paté. Servert med deilig tilbehør, som bacon, løk og sopp på grovt brød, er dette et fantastisk måltid og akkurat slik danskene er eksperter på. Selvsagt med en lille ved siden av. Leverpostei er ikke minst et flott tilskudd til julebuffeten.
250 gr kalvelever (eller okselever)
70 gr svinekjøtt
100 gr spekk
70 gr løk
4 ansjos
30 gr smør (margarin)
40 gr hvetemel
2 1/2 dl helmelk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt allehånde
1 fedd hvitløk
1 egg
Kjør lever, kjøtt, løk og ansjos gjennom kjøttkvernen - to ganger
Smelt smør, tilsett mel og spe på med melk. Sett røren til avkjøling i ca 30 min. Tilsett så salt, krydder og et sammenpisket egg
Bland levermassen og røren og rør godt sammen. Smør en brødform og ha røren over i denne
- Sett formen i kokende vannbad i stekovnen
Stekes på 180 grader i ca 1 1/2 time. Posteien skal være gjennomstekt
Serveres lun eller kald med godt tilbehør som for eksempel stekt sopp, bacon og løk.