Moderns oppskrift på hjemmelaget leverpostei eller paté. Servert med deilig tilbehør, som bacon, løk og sopp på grovt brød, er dette et fantastisk måltid og akkurat slik danskene er eksperter på. Selvsagt med en lille ved siden av. Leverpostei er ikke minst et flott tilskudd til julebuffeten.

250 gr kalvelever (eller okselever)
70 gr svinekjøtt
100 gr spekk
70 gr løk
4 ansjos

30 gr smør (margarin)
40 gr hvetemel
2 1/2 dl helmelk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt allehånde
1 fedd hvitløk
1 egg

  • Kjør lever, kjøtt, løk og ansjos gjennom kjøttkvernen - to ganger

  • Smelt smør, tilsett mel og spe på med melk. Sett røren til avkjøling i ca 30 min. Tilsett så salt, krydder og et sammenpisket egg

  • Bland levermassen og røren og rør godt sammen. Smør en brødform og ha røren over i denne

  • Sett formen i kokende vannbad i stekovnen
  • Stekes på 180 grader i ca 1 1/2 time. Posteien skal være gjennomstekt

  • Serveres lun eller kald med godt tilbehør som for eksempel stekt sopp, bacon og løk.

Tilberedningstid

90 minutter

Karbonader med løk serverer du på en grov brødskive med tilbehør som sylteagurk, salat og tomat. Du kan også toppe smørbrødet med speilegg. Herlig norsk mat

Karbonader med løk

Danske smørrebrød eller smørbrød

Danske smørrebrød, danske smørbrød,smørbrød