Hjemmelaget rødkål passer til mer enn julemiddagen. Ved siden av å være næringsrik og kalorifattig, er den et fargerikt innslag og passer til kjøttkaker, pølser, vilt, kalkun og and.
Hjemmelaget rødkål passer til mer enn julemiddagen. Ved siden av å være næringsrik og kalorifattig, er den et fargerikt innslag og passer til kjøttkaker, pølser, vilt, kalkun og and.
1 rødkål
25 gr smør
4 ss ripsgelé
2 ss balsamico (alt. rødvinseddik)
1/2 ts malt allehånde
1 ts salt
Finsnitt rødkålen
Ha smør, gelé, balsamico, allehånde og salt i en stor kjele
Tilsett kålen og et par dl vann og kok i en halvtimes tid ved middels varme, under lokk til det meste av væsken er fordampet
Ta av lokket, øk varmen og la det koke under omrøring i 4-5 minutter
Smak til med mer krydder og evt. eddik
Variasjon; Tilsett 2 rød løk i tynne skiver og 1-2 syrlige epler i små terninger