Delikat hvit asparges med rustikk chorizo og aromatisk olje. Kan det bli bedre? Hvit asparges omtales som det hvite gullet og den må ikke kokes for lite for da blir smaken bitter, men heller ikke for mye kokt for da blir de vasne - her gjelder den å finne den gyldne middelvei.

1 bunt hvit asparges
150 gr rå chorizo (eller annen smaksrik pølse)
Olivenolje
Parmesan
Bladpersille

1 liter vann
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts sitronsaft

  • Skrell aspargesen fra litt under tuppen og ned og skjær bort de nederste 3 cm
  • Ikke kok, men la aspargesen trekke i 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen, i en liter vann tilsatt salt, sukker og sitronsaft - bruk en spiss kniv til å sjekke om den er mør
  • Hell av vannet og legg aspargesen til side
  • Skjær pølsene i biter og stek de i olje på litt under middels varme
  • Legg pølsene til side og stek aspargesen raskt i den aromatiske oljen (eller du kan grille dem)
  • Servér asparges, med chorizo, oljen fra pannen samt hakket persille og raspet parmesan

Smaker perfekt sammen med et glass tørr riesling

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløkssmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

 

Transelate »