Delikat hvit asparges med rustikk chorizo og aromatisk olje. Kan det bli bedre? Hvit asparges omtales som det hvite gullet og den må ikke kokes for lite for da blir smaken bitter, men heller ikke for mye kokt for da blir de vasne - her gjelder den å finne den gyldne middelvei.

1 bunt hvit asparges
150 gr rå chorizo (eller annen smaksrik pølse)
Olivenolje
Parmesan
Bladpersille

1 liter vann
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts sitronsaft

  • Skrell aspargesen fra litt under tuppen og ned og skjær bort de nederste 3 cm
  • Ikke kok, men la aspargesen trekke i 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen, i en liter vann tilsatt salt, sukker og sitronsaft - bruk en spiss kniv til å sjekke om den er mør
  • Hell av vannet og legg aspargesen til side
  • Skjær pølsene i biter og stek de i olje på litt under middels varme
  • Legg pølsene til side og stek aspargesen raskt i den aromatiske oljen (eller du kan grille dem)
  • Servér asparges, med chorizo, oljen fra pannen samt hakket persille og raspet parmesan

Smaker perfekt sammen med et glass tørr riesling

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Asparges med spekeskinke og brie

Asparges med spekeskinke og brie