Indisk mat med all dens intensitet og spennende krydder er en fryd. Curry er en samlebetegnelse på grønnsaker, kjøtt eller fisk servert i en krydret saus. Engelskmennene elsker sin fredagscurry på lik linje som vi har vår taco, så hvorfor ikke la seg inspirere. Server med kokt ris eller "blomkålsris"

400 gr okse- eller svinekjøtt (benytt gjerne rester hvis du har)
2 løk
4 fedd hvitløk
1 tommelstørrelse fersk ingefær
2 rød chili
1 kvast koriander 
1 ts gurkemeie
1/2 ts kanel
1 boks kokosmelk
Salt og pepper
Yoghurt naturell (til servering)

Ris eller blomkål

  • Del løken i store båter og ha den sammen med hvitløk, ingefær, chili, koriander og gurkemeie og kanel i en blender/foodprossesor og miks det sammen
  • Hvis du bruker fersk kjøtt skjærer du dette i terninger og bruner det lett før du tilsetter miksen - Har du restekjøtt steker du først miksen i et par minutter på middels varme i et par minutter før du tilsetter kjøtt i terninger
  • La alt surre i 3-4 minutter før du tilsetter kokosmelken og en halv boks med vann
  • Tilsett ca 1 ts salt og 2 ts pepper og la det småkoke mens du lager chapati

Utifra hvor sterk man ønsker curryen må chili, hvitløk og ingefær justeres. Mengden i denne oppskriften ligger på et middels sterk resultat.


Chapati
125 gr hvetemel
125 gr sammalt hvetemel
1 ts salt
2 ss olje
150 ml vann (circa)

  • Bland mel sammen med salt og tilsett olje
  • Tilsett vann, litt av gangen, og rør til det blir en deig
  • Kna deigen lett, rull den til en pølse og del den så i fire. Del så hver del i tre - kjevle ut hvert emne på en melet underlag til en tynn lefse
  • Ha på noen dråper olje på lefsen og gni det utover
  • Stek lefsen på litt under middels varme i en tørr stekepanne med oljesiden ned i et par minutter. Snu de og stek de ytterligere ett minutt - de skal være myke

Blomkålsris
1 blomkål

  • Del blomkålen i biter og kjør den i en foodprosessor
  • Ha blomkålen over i en bolle og dekk til med plastfolie
  • Sett skålen i microovnen og kjør den på full effekt i 6-7 minutter

Voila! Et flott alternativ til ris som er sååå mye sunnere og som har en fantastisk evne til å absorbere sausen

Når du koker ris til asiatisk mat så ha gjerne 3-4 nellikspiker i vannet for ekstra smak

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Herlig duftende indisk rett med masse smak. Om dette er en autentisk Kylling Balti er jeg ikke sikker på, men den ligner og smaker uansett fantastisk. Anbefales på det varmeste. Ukemeny uke 50

Kylling Balti

Det er gøy å eksprementere med ulike smakskombinasjoner på vårt fantastiske lammekjøtt og nå er det de indiske krydderne som skal få sette sitt preg på kotelettene. Lammekoteletter tandoori og en coleslaw med rødkål og vinaigrette er en spennende vri som virkelig er verd å prøve.

Lammekoteletter Tandoori

Indisk kikertgryte eller Chana marsala er en spennende indisk rett som med herlige krydder gir oss smaken av Østen. Kjempegodt også med noen pølsebiter i.

Indisk kikertgryte

Med østens krydder er dette et spennende og varmende ostesmørbrød med indisk vri. Fantastisk godt og du lager det på under en halvtime. Skikkelig kosemat når du trenger det

Ostesmørbrød med indisk vri

Transelate »