Klassisk indisk keema er kjøttdeig krydret med østens smaker. Her er den servert tradisjonelt med naan og basmatiris, men prøv den også som spaghettisaus, i wrap eller som en spennende vri på fredagstacoen. Du kan også ha keema som topping på ostesmørbrød og pizza.

500 gr kjøttdeig av lam, okse eller svin
1 løk
2 ss hvitløkspuré eller 2 fedd finhakket hvitløk
2 ss garam masala
1 ss spisskummin
1 ts chilipulver
1 ts malt gurkemeie
1 boks hakkede tomater
150 gr frosne erter
Salt og pepper
1 ts sukker
Olje til steking

  • Finhakk løken (og evt hvitløken) og surr det i litt olje på middels varme til løken blir blank i 6-8 minutter
  • Tilsett garam masala, spisskummen, chili og gurkemeie og la det surre i 1-2 minutter
  • Tilsett hakkede tomater og la det koke i et par minutter
  • Tilsett kjøttdeig og la det småkoke i ca 10 minutter -  smak til med salt, sukker.
  • Ha i ertene og kok i ytterligere 3-4 minutter

Server sammen med naan og evt kokt basmatiris

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Kofta i curry. Køfte, kofta, köfta, tafta eller rett og slett kjøttboller. Nærmest alle land har sin versjon av kjøttboller og de smaker godt alle sammen. Disse har en indisk vri og smaker godt med ris eller couscous.

Kofta i curry

Indisk curry med all dens intensitet og spennende krydder er en fryd. Curry er en samlebetegnelse på grønnsaker, kjøtt eller fisk servert i en krydret saus. Engelskmennene elsker sin fredagscurry på lik linje som vi har taco, så hvorfor ikke la seg inspirere.

Indisk curry

Med østens krydder er dette et spennende og varmende ostesmørbrød med indisk vri. Fantastisk godt og du lager det på under en halvtime. Skikkelig kosemat når du trenger det

Ostesmørbrød med indisk vri

Transelate »