Kikertgryte eller Chana marsala er en spennende rett fra India som med sine herlige krydder gir oss smaken av Østen. Utgangspunktet er vegetar, men jeg pleier å tilsette kylling i gryten.

1 boks kikerter
2 løk
4 fedd hvitløk
1/2 sitron
2 dl vann
2 chili
1 bit ingerfær
1 boks tomater
1 ts korianderkrydder
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummin
1 ts paprikapulver
2 ts garam marsala krydderblanding
Frisk koriander
Kyllingfilet eller lårfilet (kan sløyfes)

  • Benytt kikerter på boks/kartong som er klare for bruk. Tørre kikerter må ligge i vann over natten og kokes i et par timer
  • Fres finhakket løk, ingefær, chili og hvitløk i olje på middels varme i ca fem minutter
  • Tilsett krydder og tomater og bland godt før du tilsetter kikertene og vann.
  • La det hele surre i 10-15 minutter - sammen med evt kylling i biter
  • Smak til med evt mer krydder og litt sitronsaft
  • Servér med litt hakket koriander
Butter chicken eller smørkylling er verdenskjent og en av de mest populære indske rettene. Det er de som sier at første gang man besøker en indisk restaurant bør og må man bestille butter chicken. Denne oppskriften er 'the real deal'. Håper den faller i smak.

Butter chicken - Murgh-Makhani

Kyllinggryte med estragon og purre er en nydelig rett. Dette er en festfin gryte med herlige ingredisensene som garantert vil gjøre suksess.

Kyllinggryte med estragon

Transelate »