5.8K
Disse kyllingvingene er velsmakende og supergode. Med søtpoteter og jalapeñodip blir middagen perfekt. Kos deg!
Ingefær- og honningmarinerte kyllingvinger
Antall porsjoner: 10-15 kyllingvinger pr person
INGREDIENSER
Ca 10-15 kyllingvinger pr person
Rå kyllingvinger eller klubber
5 vårløk
5 ss honning
5 ss soyasaus
1-2 rød chili
1-2 cm ingefær
3-4 kvister frisk timian
Sesamfrø
2-3 søtpoteter
1 ts paprikakrydder
2 ss semulegryn
2 ss olivenolje
1 glass jalapeños
1 bunt frisk koriander
FREMGANGSMÅTE
- Finhakk ingrediensene og bland sammen marinaden
- Legg kyllingvingene i bolle og hell over marinaden
- Dekk til med plastfolie og la de marinere i en timets tid eller over natten i kjøleskapet
- Kutt søtpotetene i lange staver
- Tilsett olivenolje og krydre med paprika, semulegryn samt salt og pepper
- Stek i ovnen i 25 til 30 minutter i 200 grader til de er møre og sprø
- Legg kyllingvingene i en langpanne og stek de i 15-20 minutter på 200 grader.
- Snu de, gjerne flere ganger, underveis
- Strø eventuelt sesamfrø over før servering
- Kjør jalapeños i en food prosessor sammen med koriander (stilker og alt) og en skvett olivenolje til en jevn røre