2.7K
Dette blir en lekker middag med pannestekt ishavsrøye med purresaus og agurksalat. Og, det går like fint å velge ørret eller laks. Foretrekker fisk med skinn da den blir saftigere
Antall porsjoner: 2
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
2 filet ishavsrøye - alternativt ørret eller laks
1 ss smør
Salt og pepper
Agurksalat
1/2 agurk
1 dl vann
2-3 ss eddik 7% - alternativt eplesidereddik
2 ts sukker
1 ts salt
1/2 ts pepper
Purresaus
1 ss smør
1/2 purre
1 ss hvetemel
2 dl melk
3 dl creme fraiche eller seterrømme
2-3 ss sitronsaft
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Agurksalat
- Bland sammen eddik, vann, salt, pepper og sukker i en bolle - rør godt så sukkeret blir oppløst. Smak til
- Skjær agurken i tynne skiver - benytt ostehøvel eller mandolin
- Ha agurken i dressingen og sett kaldt til servering
Purresaus
- Smelt smør på middels varme i en kjele og tilsett purre i skiver - stek til purren blir myk og blank
- Strø over hvetemel og bland godt
- Tilsett melk og bland godt - ha så i creme fraiche og sitronsaft - gi et lite oppkok
- Senk varmen slik at sausen så vidt koker - smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitron
- Rør jevnlig til fisken er klar
Fisken
- Skyll fisken og tørk den med kjøkkenpapir - salte og pepre på begge sider
- Smelt smør i en panne på middels varme
- Stek fisken med skinnsiden ned i 3 minutter
- Snu fisken og skru av varmen og la den stå i to minutter
Dander elementene på tallerken og nyt et godt måltid
TIPS
Server med kokte poteter