Italiensk kyllinggryte Cacciatore er ekte italiensk bondekost. De gode råvarene gir mye smak, og harmonerer godt sammen. Cattiatore betyr jeger, og denne retten lages ofte med kanin, i Italia.
Kyllinggryte Cacciatore
INGREDIENSER
800-1000 gr kylling
Salt og pepper
1 dl hvetemel
1 stor løk
1 stor paprika (rød eller grønn)
4-5 sjampinjong
3 fedd hvitløk
2 bokser plommetomater
2 1/2 dl hvitvin
2 ½ dl kyllingbuljong
2 ts oreganokrydder
Olivenolje
1 håndfull sorte oliven
FREMGANGSMÅTE
-
Benytt gjerne en hel kylling som du deler i 6-8 deler - alternativt overlår og lår
-
Krydre kyllingen med salt og pepper
-
Vend bitene i hvetemel og stek de på middels+ varme i en panne med olje så de får en fin gylden overflate
-
Legg bitene over i en ildfast form
-
Tilsett litt mer olje i stekepannen og stek grovhakket løk, paprika, sopp og hvitløk
-
Krydre med ½ ts salt og litt kvernet pepper og la det surre i 3-4 minutter til løken blir blank
-
Tilsett tomatene, oliven, hvitvin og kraft
-
Ha sausen over i formen med kyllingen og sett formen i ovnen på 180 grader i ca en time til kyllingen er gjennomstekt -spe på med evt litt mer kraft
-
Server med pasta eller bare godt brød til og en god hvitvin
TIPS
Retten kan også lages i en kjele/jerngryte. Legg da bare kyllingen tilbake i kjelen når du har blandet alle ingrediensene til sausen og la det hele putre på kokeplaten i tilsvarende tid som i ovnen.