Nok en smakfull alt-i-en-gryte som gjør hverdagsmiddagene lettvinte uten at det går på bekostning av den gode smaksopplevelsen. Du kan også tilsette poteter og for eksempel paprika i strimler, som du steker sammen med kyllingen, før du tilsetter kraft og tomater.

2 ss olivenolje
4 kyllinglår
2 fedd hvitløk
1 boks tomater - hakkede
2 dl kyllingkraft/fond/buljong
1 ss tørket oregano
8-10 store oliven
Salt og pepper
50 gr fetaost
1 kvast persille

  • Krydre kyllingen med salt, pepper og oregano - varm olje i en panne og brun kyllinglårene i et par minutter

  • Tilsett tomatene, kyllingkraft og oliven - legg på lokk og la det småkoke i 30 minutter, eller til kyllingen er ferdig

  • Strø over smuldret fetaost og hakket persille før servering

Server med ris, couscous eller annet ønsket tilbehør, eller lag gryten med poteter som nevnt over

Antall porsjoner2-3 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe