Italienerne har en tradisjon med å servere pølser og linser 1. nyttårsdag. De mener at linsene representerer mynter og dermed signalisere disse at det kommende året skal gi velstand. God mat er det også...

2 personer

4 gode pølser - sterk eller mild
1 gulrot
2 fedd hvitløk
3-4 charlottløk
3 ss olivenolje
4 dl linser 
2 laurbærblad
2 ss dijon sennep
2 dl rødvin
6 dl kraft/buljong/fond
Olivenolje
Frisk persille

  • Gulrot, løk og hvitløk finhakkes
  • Varm olje i en stor kjele og tilsett grønnsakene
  • La det surre i ca 5 minutter på middels varme
  • Tilsett linsene og rør godt om
  • Tilsett laurbærblad og Dijon sennep
  • Hell i rødvin og kraft slik at linsene er dekket av væske
  • Kok opp under lokket og la det småkoke i ca 30 minutter, til de er møre
  • Smak til med salt og pepper og strø over litt hakket persille

Det er så mange smaksrike pølser å få tak i så benytt de du liker best. Linsene holder seg i flere dager i kjøleskap. Tilsette litt vann og 1 ss olje når de skal varmes opp igjen.

Pølseform

Pølseform