Lekker, kremet jordskkoksuppe med masse godsaker er en skikkelig høst- og vintersuppe. Jordskokk er en gammel, norsk knoll som kan brukes på mange måter. Den ble i sin tid vraket til fordel for poteten, men vi bør nyte den herlige smaken, som her i en klassisk suppe

500 gr jordskokk
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1/2 purre
2 ss smør/olje
4 dl kyllingkraft
2 dl melk
2 dl kremfløte
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
100 gr spekeskinke, bacon, chorizo, pepperoni, panchetta

  • Hakk løk og purre, skrell jordskokkene og del de i biter, finhakk hvitløk

  • Fres løk i smør eller olje i 2-3 minutter til løken er blank og myk.

  • Tilsett purre, finhakket hvitløk og jordskokker og la det steke med i 2-3 minutter

  • Tilsett hvitvinen og la det koke inn til halvparten. Ha så i kraft, melk, fløte

  • La det koke til jordskokkene er møre, 15-20 minutter

  • Kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til en jevn suppe

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper

  • La suppen småputre mens du lager tilbehør, som sprøstekt spekeskinke, pepperoni, bacon og panchetta.

  • Server med godt brød

Får du ikke tak i jordskokker, kan du bruke potet, selleri- og/eller persillerot. Husk Brødkrutonger og hakket persille

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid45 minutter

Klassisk nydelig potetsuppe med purre og bacon med herlig fylde. Dette er super og billig hverdagsmat som både voksne og barn liker godt. Servert med grovt ristet brød

Potetsuppe med purre og bacon

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

Soppsuppe med bacon er lettvint og smaker fantastisk. Spesielt egnet på høsten når vi kan fråtse i masse god sopp som gir mulighet til ulike varianter

Soppsuppe med bacon og krutonger

Suppe med spisskål og kokosmelk - Kokossuppe med spisskål er en deilig vårsuppe hvor spisskålen har hovedrollen. Tilsett kyllingfilet eller kamskjell og suppen blir enda mer mettende

Suppe med nykål og kokosmelk

Transelate »