- Julemat - 

Her har jeg samlet et utvalg oppskrifter som garantert vil gjøre julemiddagene til en suksess. Ønsker alle en steminingsfull julefeiring med gode måltider og masse hygge

Ribbe med sprø svor
Med gode krydder blir dette en herlig piff på ribba som bidrar til det lille ekstra. 

Fennikelstekt ribbe med karamellisert rødkål - Den retten passer året rundt og du kan servere den som et smørbrød eller som her, med en deilig fløyelsmyk potetpuré med parmesan.

Ribbe med karamellisert rødkål

Skinkestek
Skinkestek med den sprøeste svoren, herlig løkmarmelade og annet lekkert tilbehør blir dette garantert en matopplevelse for alle. Tradisjonelt for mange til jul og hva med en herlig wrap til en av romjulsmiddagene.

Skinkestek kan serveres året rundt. Med den sprøeste svoren, herlig løkmarmelade og annet lekkert tilbehør blir dette garantert en matopplevelse for alle

Skinkestek med supersprø svor

Medisterkaker
Medisterkaker er et must både til julemiddagen, på julebuffeten og supre også som pålegg med litt sennep. 

Medisterkaker er duper mat året rundt. Du kan lage farsen en til to dager i forveien og sette den kalt. Stekte medisterkaker holder deg godt i fryseren så det er bare å doble oppskriften dersom du vil ha noen å ta frem når du fyser på disse herlige medisterkakene. Supre også som pålegg.

Medisterkaker

Rødkål
Den hjemmelagde rødkålen er aller best.

Nydelig rødkål bør virkelig serveres til mer enn julemiddagen. Ved siden av å være næringsrik og kalorifattig, er den et fargerikt bidrag til kjøttkaker, pølser, vilt, kalkun og and.

Surkål
Surkål eller rødkål er også en selvfølge til julemiddagen. Det er ikke vanskelig å lage, det eneste er at du må smake til for å få den akkurat slik du vil ha den.

Surkål eller rødkål er en selvfølge til julemiddagen, til skinkestek og koteletter. Det er ikke vanskelig å lage, det eneste er at du må smake til for å få den akkurat slik du vil ha den. Surkål holder seg godt så lag en stor porsjon så har du til julebuffeten også.

Surkål

Karamelliserte poteter
Det er tilbehøret som teller, også når det kommer til julemiddagen. Karamelliserte potetene er dansk tradisjon som vi absolutt bør adoptere og vel verd å prøve.

Det er tilbehøret som teller, også når det kommer til julemiddagen. Velger du klassisk rødkål og kokte poteter, eller tør du utfordre julemiddagen med noe nytt. Karamelliserte potetene er dansk tradisjon som vi absolutt bør adoptere og vel verd å prøve.

Karamelliserte poteter

Hjemmelaget leverpostei
Lun hjemmelaget leverpostei eller paté med deilig tilbehør, som bacon, løk og sopp på grovt brød er et lekkert tilskudd til julebuffeten.

Lun hjemmelaget leverpostei eller paté med deilig tilbehør, som bacon, løk og sopp på grovt brød, er et fantastisk måltid og akkutat slik danskene er eksperter på. Selvsagt med en lille ved siden av. Leverpostei er ikke minst et flott tilskudd til julebuffeten.

Hjemmelaget leverpostei

En dessert med smak av jul

En herlige desserter hvor eple virkeligkommer til sin rett. Dette er definitivt en juledessert, så gled deg!

Har du vært på epleslang? Når det er epletid så bør vi lage herlige desserter hvor frukten kommer til sin rett. Dette er definitivt en av de. Gled deg!

Bakte epler med nøtter i portvin

Smaken av jul i et glass
Kom i julestemning med mulled wine, som er en engelsk variant av vår gløgg. Perfekt til selskapligheter vinterstid som en varmende velkomstdrikk eller til et ostefat. 

Kom i julestemning med mulled wine, som er en engelsk variant av vår gløgg. Dette er smaken av jul i et glass. Perfekt til selskapligheter vinterstid som en varmende velkomstdrikk eller til et ostefat

Mulled wine - smak av jul i et glass

 

Ertestuing
Ertestuing eller ertepuré er det enkleste i verden å lage. Fast følge til det meste av julemat, både kjøttkaker, medisterkaker, skinkestek, lutefisk, pinnekjøtt og ikke minst til juletorsken.

Ertestuing eller ertepuré er det enkleste i verden å lage. Fast følge til kjøttkaker og medisterkaker, men også til svinekjøtt og hvit fisk.

Ertestuing ertepure

Eggetoddy eggnog - For engelskmenn og amerikanere er selve smaken av jul eggnog og er sånn sett like viktig for julestemningen som gløgg er for oss. Kremet og deilig, men det holder med en.

Eggetoddy eggnog

Pepperkaker med blåmuggost

Pepperkaker med blåmuggost