Oh la la... denne kombinasjonen er helt fantastisk. Enkelt og greit.

4-6 personer

12 store kamskjell
1 pk frosne erter
3-4 skiver speke- parma- eller serranoskinke
2 ss frisk rosmarin
2 fedd hvitløk
1 skive brød (gammelt)
1/2 dl olivenolje
2 ss smør
Salt og pepper 

  • Hakk hvitløken og stek halvparten av den sammen med rosmarin i olivenolje på middels varme
  • Kok ertene i lettsaltet vann i 5 minutter - hell av vannet og kjør ertene med en stavmikser eller i en blender sammen med halvparten av rosmarinoljen fra pannen. Spe med litt melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper - Hold pureen varm i en kjele på svak varme
  • La kamskjellene ligge på et stykke kjøkkenpapir slik at overflødig væske renner av
  • Bland resten av den hakkede hvitløken sammen med 1 ss mykt smør
  • Smuldre brødet, hakk spekeskinken og vend det inn i smøret sammen med pepper
  • Legg kamskjellene i en ildfast form med smørblandingen på toppen
  • Stek på 220 grader i ca 10 minutter til smørblandingen er sprø
  • Anrett kamskjellene på ertepureen og drypp over resten av rosmarinoljen
Kamskjell safran

Kamskjell safranvinagrette