Oh la la... denne kombinasjonen er helt fantastisk. Enkelt og greit.

4-6 personer

2-3 kamskjell pr person
300 gr frosne erter
1/2 dl fløte eller melk
Salt og pepper 
3-4 skiver speke- parma- eller serranoskinke
2 ss smør
1 ss olivenolje

  • Kok ertene i lettsaltet vann i 5 minutter - hell av vannet og kjør ertene med en stavmikser eller i en blender - spe på med fløte eller melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper - Hold pureen varm i en kjele på svak varme
  • La kamskjellene ligge på et stykke kjøkkenpapir slik at overflødig væske renner av
  • Skjær spekeskinken i strimler og stek den lett i en tørr panne - legg til side
  • Stek kamskjellene i smør på middels varme til du får en fin stekeskorpe, snu skjellene og slå av varmen
  • Dandér retten og drypp over et par dråper olivenolje