Kamskjell er en smart forrett da det ikke tar all verdens tid å tilberede. På et vips har du en rålekker rett på tallerkenen. Denne varianten er særdeles velsmakende med den nydelige syrlig dressingen og safranen som gir en herlig og spennende piff
2 personer
4 kamskjell
1 pk safran (0,5 gr)
1 ss smør
2 dl hvitvin
1 dl hvitvinseddik
1 dl ekstra virgin olivenolje
Pinjekjerner
Ruccola
Salt og pepper
Vinagriette:
- Varm opp vin og vineddik med safran i en kasserolle
- La det småkoke til det reduseres til det halve
- Avkjøl
- Visp så inn olivenolje
- Stek kamskjellene i smør på middels/høy varme i ca 1 1/2 minutt på hver side til de får en gylden skorpe
- Legg de over på et kjøkkenpapir og drypp umiddelbart på litt dressing
- Dandér ruccola på en tallerken og plassere kamskjell på toppen
- Tilsett dressing og dryss over ristede pinjekjerner
- Salt og pepper