Kamskjell er en smart forrett da det ikke tar all verdens tid å tilberede. På et vips har du en rålekker rett på tallerkenen. Denne varianten er særdeles velsmakende med den nydelige syrlig dressingen og safranen som gir en herlig og spennende piff

2 personer

4 kamskjell
1 pk safran (0,5 gr)
1 ss smør
2 dl hvitvin
1 dl hvitvinseddik
1 dl ekstra virgin olivenolje
Pinjekjerner
Ruccola
Salt og pepper

Vinagriette:

  • Varm opp vin og vineddik med safran i en kasserolle
  • La det småkoke til det reduseres til det halve
  • Avkjøl
  • Visp så inn olivenolje

 

  • Stek kamskjellene i smør på middels/høy varme i ca 1 1/2 minutt på hver side til de får en gylden skorpe
  • Legg de over på et kjøkkenpapir og drypp umiddelbart på litt dressing
  • Dandér ruccola på en tallerken og plassere kamskjell på toppen
  • Tilsett dressing og dryss over ristede pinjekjerner
  • Salt og pepper
Sprø bruschetta med krepsehaler er en fin starter eller forrett. Du lager de på 15-20 minutter som også er en stor fordel når man skal ha middagsgjester. Atter en gang er jeg inspirert av det danske kjøkkenet og funnet oppskriften der.

Bruschetta med krepsehaler

Kamskjell med ertepuré og spekeskinke. Det finnes utallige oppskrifter på kamskjell, men Oh la la... denne kombinasjonen er helt fantastisk!

Kamskjell med ertepure

Sjøkreps er ikke billig, men innimellom må vi unne oss litt luksus – og da er grillet sjøkreps perfekt! En god hvitvin og et fat med disse = stor suksess

Grillet sjøkreps

Røkelakstartar eller ørret er en lekker forrett som smaker fortreffelig og som du lager på kun ti minutter. Benytt røkelaks, varmrøkt laks eller Salma

Røkelakstartar