En sommer er over..., men resultatet er alle de gode råvarene vi nå kan kose oss med. Som for eksempel skogens gull kantarellen. Den gjør seg skikkelig godt i et ostesmørbrød - og et godt smørbrød slår aldri feil. 

300-400 gr kantareller
1 løk
120-130 gr bacon
1-2 fedd hvitløk
1 rød chili (kan sløyfes)
Salt og pepper
4 skiver brød
Ost

  • Forvarm ovnene til 200 grader

  • Rens soppen og del den i mindre biter, hakk løken og finhakk chili og hvitløk - skjær bacon i biter

  • Fres løken i et par minutter og tilsett bacon og sopp - stek til bacon har fått fin farge - ha i chili og hvitløk mot slutten

  • Pensle brødet med litt olje og rist det i ovnen til det begynner å få litt farge - ta det ut og legg en god porsjon av soppblandingen på hver skiver - avslutt med ost

  • Sett på grillelementet og stek til osten smelter og har fått litt farge

    Fersk rips eller gele av rips eller rognebær smaker himmelsk til sopp

Antall porsjoner 4-6 skiver

Tilberedningstid

40 min

Sopp, ost og egg i panne. Sopp, egg og ost er en herlig kombinasjon. Ta den soppen som er tilgjengelig og topp det hele med litt sprøstekt bacon om du vil.

Sopp og egg i panne

Soppsuppe med bacon er lettvint og smaker fantastisk. Spesielt egnet på høsten når vi kan fråtse i masse god sopp som gir mulighet til ulike varianter

Soppsuppe med bacon og krutonger

Transelate »