Det er tilbehøret som teller, også når det kommer til julemiddagen. Velger du klassisk rødkål og kokte poteter, eller tør du utfordre julemiddagen med noe nytt? Karamelliserte potetene er dansk tradisjon som vi absolutt bør adoptere og vel verd å prøve.

1 kg kokte poteter (mandelpotet, eller andre små poteter)
100 gr sukker
30 gr smør

  • Skrell og kok potetene nesten møre - hell av vannet

  • Smelt sukker i en panne på middels varme (det tar litt tid)

  • Tilsett smøret og la det blandes godt

  • Skyll potetene i kaldt vann så de er lett fuktige

  • Når smør og sukker putrer tilsettes potetene og stekes de til de har en gylden og karamellisert lag

Disse potetene passer til all kjøttmat

Antall porsjoner 4-6 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Perfekte ovnsstekte poteter som passer til nærmest alt, spesielt kjøttmat. Det geniale er den fantastiske, sprø overflaten og den myke, luftige innsiden

Ovnsstekte poteter

Potetfondant passer til all type kjøtt

Potetfondant

Hva med spennende bakt potet i skiver eller Hasselbackpoteter. Her har vi det perfekte tilbehøret til alt mulig. Dette er det enkle utgangspunktet, men her kan du variere med ost, krydder, kjøtt, bacon og grønnsaker. Og da vil jeg tro at vi har en potetfavoritt på gang.

Hasselback poteter

Nye potetoppskrifter er alltid velkomne og her har vi Pommes Anna eller Annapoteter. En klassisk fransk potetrett som passer til alt og spesielt kjøttretter

Pommes Anna - Annapoteter

Transelate »