Karbonader med løk serveres gjerne på en grov brødskive med tilbehør som sylteagurk, salat og tomat. Du kan også toppe smørbrødet med et speilegg. Dette er herlig norsk tradisjonsmat

500 g karbonadedeig
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss potetmel
1 dl vann
2 ss margarin /olje til steking

3-4 løk
1 ss smør
salt og pepper
1 ts sukker

  • Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet

  • Form karbonadene til 8 store flate kaker

  • Karbonadene brunes i smør eller margarin på begge sider ved litt over middels varme

  • Hold karbonadene varme i pannen eller i stekeovnen

  • Stek løk:

  • Skjær løken i skiver og stek den på middels varme til den begynner å få litt farge og er myk

  • Senk varmen og tilsett sukker - la løken surre til den har fått fin lys brunfarge

  • Smak til med salt og pepper

Ertestuing smaker ypperlig til karbonader

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Medisterkaker er duper mat året rundt. Du kan lage farsen en til to dager i forveien og sette den kalt. Stekte medisterkaker holder deg godt i fryseren så det er bare å doble oppskriften dersom du vil ha noen å ta frem når du fyser på disse herlige medisterkakene. Supre også som pålegg.

Medisterkaker

Ertestuing eller ertepuré er det enkleste i verden å lage. Fast følge til kjøttkaker og medisterkaker, men også til svinekjøtt og hvit fisk.

Ertestuing ertepure

Medisterpølser med øl og grønnsaker. Medisterpølse eller julepølse kan serveres året rundt. I denne retten får du en spennende vri hvor ølet setter en herlig piff på retten. Som så ofte ellers så kan man tilsette fler eller andre grønnsaker - det handler om smak og behag.

Medisterpølser med øl

Transelate »