Karbonader med løk serveres gjerne på en grov brødskive med tilbehør som sylteagurk, salat og tomat. Du kan også toppe smørbrødet med et speilegg. Dette er herlig norsk tradisjonsmat
500 g karbonadedeig
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss potetmel
1 dl vann
2 ss smør/olje til steking
3-4 løk
1 ss smør
salt og pepper
1 ts sukker
Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet
Form karbonadene til flate kaker og stek dem på middels varme
Hold karbonadene varme i pannen eller i stekeovnen
Skjær løken i skiver og stek på middels varme til den begynner å få farge
Senk varmen og tilsett sukker - la løken surre til den har fått fin lys brunfarge
Smak til med salt og pepper
Stek alltid en prøvekarbonade for å sjekke om deigen trenger mer krydder.
Ertestuing smaker ypperlig til karbonader