Hvis du ikke har prøvd indiske kyllingwraps før kan du bare glede deg for dette er skikkelig kosemat. Her får du en skjønn blanding av østens herlige krydder og du lager kryddermiksen selv så lett som bare det.

Rotis - lefser

2 1/2 dl  dl fint rugmel
1 1/2 dl hvetemel
1 ts salt
1 egg + 2 egg til steking
1 ss olje
Lunkent vann

  • Bland hvetemel, rugmel og salt i en bolle - tilsett olje og et pisket egg - bland sammen
  • Ha i litt og litt vann og kna deigen til den blir smidig - la deigen hvile tildekket i 15 minutter

Lag fyllet - kylling og kryddermiks

5-600 gr kyllingfilet eller lårfilet
1-2 ss nøytral olje
1 løk
1 ss fersk ingefær
1 ss hvitløk
2 tomater
1 ts salt
2 ts Garam Masala
1 ss Chaat Masala
2 ts chilikrydder
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummin
1 ts malt koriander
Sitron
Rødløk

  • Hakk løken og finhakk eller rasp ingefær og hvitløk - fjern innmaten av tomatene og hakk resten. Skjær kyllingen i biter
  • Stek løken på middels varme i et par minutter - tilsett ingefær og hvitløk - la det surre i ytterligere et par minutter
  • Tilsett tomatene og la det surre til blandingen har "samlet" seg (3-5 minutter) - tilsett krydder og bland sammen
  • Ha i kyllingen og bland til alle bitene har fått eg godt lag med kryddermiksen - la det surre under lokk i 10 minutter - rør jevnlig
  • Fjern lokket og tilsett finstrimlet rødløk og en skiv sitron - hold varm til roti-lefsene er ferdigstekt

Gjør klar roti-lefsene

  • Del deigen i 6-8 emner og kjevle hver av dem ut så tynt du ønsker - Stek i en panne først på den ene siden til du ser det kommer små bobler
  • Snu lefsen og hell ca 1/2 pisket egg på midten av lefsen - benytte baksiden av en spiseskje og fordel egget litt utover lefsen i et tynt lag
  • Snu forsiktig lefsen og stek til baksiden har fått litt farge

Legg en porsjon fyll på hver lefse og rull sammen - server med finhakket koriander eller chimichurri

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

50 min

Indisk curry med all dens intensitet og spennende krydder er en fryd. Curry er en samlebetegnelse på grønnsaker, kjøtt eller fisk servert i en krydret saus. Engelskmennene elsker sin fredagscurry på lik linje som vi har taco, så hvorfor ikke la seg inspirere.

Indisk curry

Med østens krydder er dette et spennende og varmende ostesmørbrød med indisk vri. Fantastisk godt og du lager det på under en halvtime. Skikkelig kosemat når du trenger det

Ostesmørbrød med indisk vri

Indisk keema med naan - Indisk keema er kjøttdeig krydret med østens smaker. Her tradisjonelt med naan og basmatiris, men dette er også godt til spaghetti, på pizza eller i wraps

Indisk keema med naan

Transelate »