1.9K
Hvis du ikke har prøvd Kati-rull indisk wraps før kan du bare glede deg for dette er skikkelig kosemat. Her får du en skjønn blanding av østens herlige krydder og du lager kryddermiksen selv så lett som bare det.
Kati-rull indisk wraps
Antall porsjoner: 4 personer
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
Rotis - lefser
2 1/2 dl dl fint rugmel
1 1/2 dl hvetemel
1 ts salt
1 egg + 2 egg til steking
1 ss olje
Lunkent vann
- Bland hvetemel, rugmel og salt i en bolle - tilsett olje og et pisket egg - bland sammen
- Ha i litt og litt vann og kna deigen til den blir smidig - la deigen hvile tildekket i 15 minutter
Lag fyllet - kylling og kryddermiks
5-600 gr kyllingfilet eller lårfilet
1-2 ss nøytral olje
1 løk
1 ss fersk ingefær
1 ss hvitløk
2 tomater
1 ts salt
2 ts Garam Masala
1 ss Chaat Masala
2 ts chilikrydder
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummin
1 ts malt koriander
Sitron
Rødløk
FREMGANGSMÅTE
- Hakk løken og finhakk eller rasp ingefær og hvitløk - fjern innmaten av tomatene og hakk resten. Skjær kyllingen i biter
- Stek løken på middels varme i et par minutter - tilsett ingefær og hvitløk - la det surre i ytterligere et par minutter
- Tilsett tomatene og la det surre til blandingen har "samlet" seg (3-5 minutter) - tilsett krydder og bland sammen
- Ha i kyllingen og bland til alle bitene har fått eg godt lag med kryddermiksen - la det surre under lokk i 10 minutter - rør jevnlig
- Fjern lokket og tilsett finstrimlet rødløk og en skiv sitron - hold varm til roti-lefsene er ferdigstekt
Gjør klar roti-lefsene
- Del deigen i 6-8 emner og kjevle hver av dem ut så tynt du ønsker - Stek i en panne først på den ene siden til du ser det kommer små bobler
- Snu lefsen og hell ca 1/2 pisket egg på midten av lefsen - benytte baksiden av en spiseskje og fordel egget litt utover lefsen i et tynt lag
- Snu forsiktig lefsen og stek til baksiden har fått litt farge
TIPS
Legg en porsjon fyll på hver lefse og rull sammen - server med finhakket koriander eller chimichurri