Kikerter og risgryte er en fargerik, sunn og velduftende gryterett med kikerter, ris og paprika. Nydelig som den er men også kjempegod sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse.
Kikerter og risgryte er en fargerik, sunn og velduftende gryterett med kikerter, ris og paprika. Nydelig som den er men også kjempegod sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse.
4 dl fullkornris, basmati eller annen ris
2 røde løk
2 fedd hvitløk
2 rød chili
1 stor rød paprika
1 boks kikerter kokt
2 ss olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
Mynte
Persille
Koriander
1 sitron
1 beger yoghurt naturell
Salt og pepper
Kok risen etter anvisning på pakken
Hakk løk, hvitløk og chili og la dette surre i en panne i litt olje
Når løken har fått litt farge tilsetter du risen og kikertene og krydrer med spisskummen, gurkemeie, salt og pepper. Bland godt
Ha i hakkede urter og la dette surre på svak varme i 4-5 minutter
Tilsett litt vann dersom risen er for tørr
Smak til med sitronsaft og server med en dæsj yoghurt på toppen
Denne retten er god i seg selv, men også helt topp å ha til kylling eller svinekjøtt. Chorizopølse er også å anbefale her. Du steker bare pølsene og tilsetter dem sammen med stekefettet samtidig med urtene.