Fargerik, sunn og velduftende gryterett med kikerter, ris og paprika. Nydelig som den er men også kjempegod sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse.

4 dl fullkornris, basmati eller annen ris
2 røde løk
2 fedd hvitløk
2 rød chili
1 stor rød paprika
1 boks kikerter kokt
2 ss olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
Mynte
Persille
Koriander
1 sitron
1 beger yoghurt naturell
Salt og pepper

  • Kok risen etter anvisning på pakken

  • Hakk løk, hvitløk og chili og la dette surre i en panne i litt olje

  • Når løken har fått litt farge tilsetter du risen og kikertene og krydrer med spisskummen, gurkemeie, salt og pepper. Bland godt

  • Ha i hakkede urter og la dette surre på svak varme i 4-5 minutter

  • Tilsett litt vann dersom risen er for tørr

  • Smak til med sitronsaft og server med en dæsj yoghurt på toppen

Denne retten er god i seg selv, men også helt topp å ha til kylling eller svinekjøtt. Chorizopølse er også å anbefale her. Du steker bare pølsene og tilsetter dem sammen med stekefettet samtidig med urtene.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Indisk kikertgryte eller Chana marsala er en spennende indisk rett som med herlige krydder gir oss smaken av Østen. Kjempegodt også med noen pølsebiter i.

Indisk kikertgryte

Kylling i form med chorizo og cherrytomater

Kylling i form med chorizo og cherrytomater

Restemat

Gryterett med potetlokk