956
Kjøttboller med tomatsaus er en sikker vinner. Serveres med ovnsbakte poteter eller pasta
Kjøttboller med tomatsaus
Antall porsjoner: 5-6
INGREDIENSER
500 gr karbonade- eller kjøttdeig
1 skive tørr loff eller 1 dl brødrasp
1 stort eller 2 små egg
2-3 ss parmesan
1 rød chili
4 fedd hvitløk
Bladpersille
½ dl kaldt vann
Salt og pepper
1/2 kg poteter
1 boks hermetiske tomater
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovnen til 220 grader
- Del potetene i to og dryss over salt, pepper og olivenolje - legg de i en ildfast form og stek i 20-30 minutter
- Bland kjøttet med raspet parmesan, hakket persille, finhakk hvitløk og chili og hakket løk
- Tilsett brødrasp, salt og pepper, og bland godt - form til runde kjøttboller
- Stek bollen jevnt på middels sterk varme i litt olivenolje til de får en fin stekeskorpe
- Legg kjøttbollene over i ildfast form og etterstek i 10 minutter i stekeovnen sammen potetene de siste 10 minuttene
- Varm tomatene i en kjele og krydre med litt sukker, salt og pepper
TIPS
Det finnes mange tomater på boks i butikken, men jeg anbefaler alltid en av de italienske.