Kjøttboller med tomatsaus er en sikker vinner. Serveres med ovnsbakte poteter eller pasta

5-6 personer

500 gr karbonade- eller kjøttdeig
1 skive tørr loff eller 1 dl brødrasp
1 stort eller 2 små egg
2-3 ss parmesan
1 rød chili
4 fedd hvitløk
Bladpersille
½ dl kaldt vann
Salt og pepper

1/2 kg poteter
1 boks hermetiske tomater

  • Del små poteter i to og dryss over salt, pepper og olivenolje
  • Legg de i en ildfast form og stek i oven på 220 grader i 20-30 minutter
  • Bland raspet parmesan, hakket perislle, finhakk hvitløk, chili, og løk sammen med kjøttet
  • Tilsett brødrasp, salt og pepper, og bland godt - form til runde kjøttboller
  • Stek bollen jevnt på middels sterk varme i litt olivenolje til de får en fin stekeskorpe
  • Legg kjøttbollene over i ildfast form og etterstek i 10 minutter i stekeoven sammen potetene de siste 10 minnuttene
  • Varm tomatene i en kjele og krydre med litt sukker, salt og pepper 

Det finnes mange gode boksetomater i butikken. Velg gjerne en som er noe krydret eller er blandet med urter.