Kjøttpudding!?! Ja, det høres temmelig kjedelig, og 70-talls ut, men dette er en litt annen variant. En fantastisk middag, faktisk. Smakfull, kosemat med spicy chilisaus og spaghetti.

500 gr kjøttdeig -  eller en miks med kjøttdeig svinekjøttdeig
3 ts tørket oregano
50 gr fetaost
2 egg
100 gr brødrasp
1 ts salt
2 ts pepper

4 gulrøtter
1 ts timian
3-4 rød chili
3 fedd hvitløk
1-2 løk
1-2 bokser hakkede tomater
2 dl raspet ost

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Bland kjøttdeigen med oregano, salt, pepper og egg
  • Tilsett smuldret fetaost og brødrasp og bland deigen sammen med hendene
  • Form deigen som et brød
  • Skjær gulrøttene på langs i fire og legg de sammen med kjøttpuddingen i en ildfast form med litt olje og timian 
  • Stek i 30 minutter

Saus:

  • Splitt chilien i to på langs og fjern frøene - stek dem i 5-6 minutter i 4 ss olje
  • Legg chilien til side
  • Stek hakket løk, hvitløk og oregano i oljen til løken blir blank - ca 5minutter
  • Tilsett de hakkede tomatene - la det surre i 10 minutter
  • Kok spaghettien etter anvisningen på pakken
  • Ta kjøttpuddingen ut av ovnen og tilsett tomatsausen
  • Topp med ost og de stekte chiliene
  • Ha formen tilbake i ovnen og stek/grill til osten har smeltet

Du kan i denne kjøttpuddingen gjerne tilsette finhakket hvitløk og grønne oliven

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

50 minutter

Disse lekkerbiskene får garantert bein å gå på. Italienske kjøttboller er et must på tapasbordet, men den klassiske spagettiretten á la Lady og Landstrykeren er sikker vinner i seg selv.

Italienske kjøttboller

Dette kan fort bli den nye favorittgryta. Gratinerte kjøttboller med mozzarella blir garantert en favoritt. Selv en ukedag vil vi ha noe ordentlig godt, men det bør gå raskt. Med denne får du alt.

Gratinerte kjøttboller med mozzarella

Cannelloni fylte pastarør er en italiensk klassiker. Lag noen ekstra. Jeg garanterer at du kommert til å takke deg selv neste gang du får lyst på en go'bit

Cannelloni fylte pastarør

Transelate »