1.9K
Kjøttpudding!?! Ja, det høres temmelig kjedelig, og 70-talls ut, men dette er en litt annen variant. En fantastisk middag, faktisk. Smakfull, kosemat med spicy chilisaus og spaghetti.
Kjøttpudding med feta og spicy tomatsaus
Antall porsjoner: 5-6
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
500 gr kjøttdeig - eller en miks med kjøttdeig svinekjøttdeig
3 ts tørket oregano
50 gr fetaost
1 egg
100 gr brødrasp
1 ts salt
2 ts pepper
4 gulrøtter
1 ts timian
3-4 rød chili
3 fedd hvitløk
1-2 løk
1-2 bokser hakkede tomater
2 dl raspet ost
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Bland kjøttdeigen med oregano, salt, pepper og egg
- Tilsett smuldret fetaost og brødrasp og bland deigen sammen med hendene
- Form deigen som et brød
- Skjær gulrøttene på langs i fire og legg de sammen med kjøttpuddingen i en ildfast form med litt olje og timian
- Stek i 30 minutter
Saus:
- Splitt chilien i to på langs og fjern frøene - stek dem i 5-6 minutter i 4 ss olje
- Legg chilien til side
- Stek hakket løk, hvitløk og oregano i oljen til løken blir blank - ca 5minutter
- Tilsett de hakkede tomatene - la det surre i 10 minutter
- Kok spaghettien etter anvisningen på pakken
- Ta kjøttpuddingen ut av ovnen og tilsett tomatsausen
- Topp med ost og de stekte chiliene
- Ha formen tilbake i ovnen og stek/grill til osten har smeltet
TIPS
Du kan gjerne tilsette finhakket hvitløk og grønne oliven i kjøttpuddingen