Klassisk lasagne er en favoritt hos mange. Den hjemmelagde smaker ekstra godt med en frisk tomatsalat og godt brød ved siden av.
INGREDIENSER
Kjøttsaus
2 ss smør
1 løk
500 gr karbonade- eller kjøttdeig
1 gulrot
1 stilk stangselleri
2 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
3-4 dl kjøttkraft, buljong eller fond
2 ts tørket oregano
2 ts paprikakrydder
Salt og pepper
9 lasagneplater
2 dl ost
Bechamel/hvit saus
2 ss smør
3 ss hvetemel
1/2 ts muskatnøtt
4-5 dl melk
Tomatsalat
6 tomater - eller 400-500 gr minitomater
1/2 rød løk
2 ss hvitvinsvinager
3 ss olje
FREMGANGSMÅTE
-
Start med å lage hvit saus - Smelt smør i en kjele og rør inn melet
-
Spe med melk under omrøring og la sausen få et oppkok - rør jevnlig. Sausen skal bli ganske tykk, men spe på med mer melk dersom det trengs
-
Kutt løk, stangselleri og gulrøtter i små terninger og finhakk hvitløk
-
Fres kjøttdeig i litt olje på middels til høy varme, og tilsett løk, stangselleri, gulrøtter og hvitløk - Hakk kjøttet og stek til det har fått fin farge
-
Tilsett tomater inkludert tomatkraften, tomatpuré samt krydder
-
La sausen småkoke under lokk i 15 min - smak til med salt og pepper
-
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form (ca 20x30 cm). Start og avslutt med ostesausen.
-
Avslutt med et lag revet ost
-
Stek lasagne midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter
-
Skjær tomatene og løken i så tynne skiver du klarer og legg de lagvis i en bolle
-
Bland hvitvinsvinegar og olje og ha det over salaten
-
La lasagnaen hvile i 5 minutter før servering