I denne retten kokes først rødbetene til de blir møre. Så presses de sammen litt slik at vi får en flate som gir fin stekeskorpe når de stekes. Da blir de møre inni og deilig sprø utenpå.
Retten er god som den er, men i dette tilfellet la jeg en liten skive chevre på toppen av betene.

1 hel hvitløk
4 rødbeter
1-2 ts salt
3 ss olivenolje
1 løk
Timian 
Rosmarin
Pepper
Ruccola
Chevre (kan sløyfes)

  • Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær toppen av hvitløken (ca 1/2 cm) og pakk den inn i aluminiumsfolie. Stek i ovnen i 30-40 minutter - til hvitløksfeddene er helt myke

  • I mellomtiden, kok rødbetene i vann sammen med en sjenerøs klype salt til de er møre  - ca 30 minutter. Hell av vannet og la de avkjøle seg litt - skrell deretter rødbetene

  • Benytt bunnen av en liten kjele eller bolle og trykk forsiktig betene slik at de blir 3-4 cm flate. Prøv å hold dem så hele som mulig, men ingen krise om de deler seg

  • Ha betene i en ildfast form, skjær løken tynt og ha den i formen sammen med timian og rosmarin og olivenolje

  • Topp hver av betene med en skive chevre (kan sløyfes)

  • Stek i ovnen i 10-12 minutter 

  • Server med ruccola, grillet brød, bakt hvitløk og gjerne noen ristede nøtter

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

50 minutter

Rødbettartar med posjert eggRødbettartar er en sånn type rett som ser avansert ut, men som egentlig er veldig lett å lage.  Det handler bare om noen få ingredienser som spiller godt sammen. Det tar litt tid å steke rødbetene, men selve forberedelsen av tartaren er egentlig ganske enkel.  Rødbettartar med posjert egg er en lekker forrett, men også en fin siderett.

Rødbettartar med posjert egg