Køfte, kofta, köfta, tafta eller rett og slett kjøttboller. Nærmest alle land har sin versjon av kjøttboller og de smaker godt alle sammen. Disse har en indisk vri og smaker godt med ris eller couscous.

Kofta/kjøttboller:

500 gr kjøttdeig, (okse, lam eller kylling)
1/2 ts salt
1/2 ts chilipulver
1/2 ts spisskummen
1/2 ts garam masala
1/2 ts malt ingefær
1 løk
1 dl strøkavring - eller smuldret tørt brød
En håndfull frisk koriander
1 egg


Currysaus:

1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 dl matyoghurt
1 ts salt
1 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie
1 ts paprika
1 kanelstang
3 dl vann

  • Finhakk løken og bland alle ingrediensene sammen med kjøttdeigen - form til små kjøttboller og stek de raskt i litt olje - legg til side
  • Stek løk og hvitløk i olje i en dyp panne
  • Tilsett tomater, krydder, vann og yoghurt - la det småkoke i et par minutter
  • Legg kjøttbollene forsiktig i sausen
  • Etter ca 15 minutter, kan du tilsette ytterligere litt vann hvis sausen er for tørr og la det småkoke under lokk i 5-10 minutter til 
  • Topp med hakket persille eller koriander og yoghurt

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

60 minutter

Indisk curry med all dens intensitet og spennende krydder er en fryd. Curry er en samlebetegnelse på grønnsaker, kjøtt eller fisk servert i en krydret saus. Engelskmennene elsker sin fredagscurry på lik linje som vi har taco, så hvorfor ikke la seg inspirere.

Indisk curry

En klassisk rett som takket være Lady og Landstrykeren er den ultimate romantiske retten. En ikonisk scene som sikkert mange kunne ønske å oppleve i virkeligheten; En stjerneklar kveld, stearinlys på bordet, rutete duk, en tallerken med spaghetti og de aller beste kjøttbollene, og sangen "Bella Notte" Men tilbake til virkeligheten - spaghetti med kjøttboller og tomatsaus er virkelig godt.

Spaghetti og kjøttboller

Disse lekkerbiskene får garantert bein å gå på. Italienske kjøttboller er et must på tapasbordet, men den klassiske spagettiretten á la Lady og Landstrykeren er sikker vinner i seg selv.

Italienske kjøttboller