Køfte, kofta, köfta, tafta eller rett og slett kjøttboller. Nærmest alle land har sin versjon av kjøttboller og de smaker godt alle sammen. Kofta i curry er den indiske varianten og smaker godt med ris eller couscous.
Køfte, kofta, köfta, tafta eller rett og slett kjøttboller. Nærmest alle land har sin versjon av kjøttboller og de smaker godt alle sammen. Kofta i curry er den indiske varianten og smaker godt med ris eller couscous.
Kofta/kjøttboller:
500 gr kjøttdeig, (okse, lam eller kylling)
1/2 ts salt
1/2 ts chilipulver
1/2 ts spisskummen
1/2 ts garam masala
1/2 ts malt ingefær
1 løk
1 dl strøkavring - eller smuldret tørt brød
En håndfull frisk koriander
1 egg
Currysaus:
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 dl matyoghurt
1 ts salt
1 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie
1 ts paprika
1 kanelstang
3 dl vann