3.5K
Klin kokosgal? Da er dette kaken for deg. Kokos, nøtter og sjokolade i skjønn harmoni. Kaken lager du raskt, den holder seg godt og den er glutenfri.
Klin kokosgal? Da er dette kaken for deg. Kokos, nøtter og sjokolade i skjønn harmoni. Kaken lager du raskt, den holder seg godt og den er glutenfri.
Bunn
125 gr kokosmasse
125 gr blanding av nøtter og mandler
150 gr dadler
1 klype havsalt
5 dl kokosvann (alternativt vanlig vann)
Topping
100 gr bakekakao
5 dl agave sirup
200 gr kokosolje
Mandelflak
Kjør nøtter, kokosmasse, salt og dadler i en foodprosessor til en jevn masse
Begynn med å tilsette halvparten av kokosvannet og bland til du får en fast masse - tilsett mer vann ved behov, men pass på at massen ikke blir for våt
Ha massen over i kakeformen og press den jevnt utover - benytt baksiden av en spiseskje for en fast og jevn overflate
Sett formen kaldt mens du lager toppingen
Ha kakao, sirup og kokosolje i en blender og kjør den i et par minutter til blandingen blir kremet og myk
Hell sjokoladekremen over kakebunnen - benytt baksiden av en spiseskje eller en slikkepott for å jevne ut toppingen.
Pynt med mandelflak eller kokosmasse - sett kaldt i minst tre timer før servering
Løsne kaken fra bunnen med en stor kniv før du skjærer kakestykkene