Klin kokosgal? Da er dette kaken for deg. Kokos, nøtter og sjokolade i skjønn harmoni. Kaken lager du raskt, den holder seg godt og den er glutenfri. 

Bunn
125 gr kokosmasse
125 gr blanding av nøtter og mandler
150 gr dadler
1 klype havsalt
5 dl kokosvann (alternativt vanlig vann)

Topping
100 gr bakekakao
5 dl agave sirup
200 gr kokosolje
Mandelflak

  • Kjør nøtter, kokosmasse, salt og dadler i en foodprosessor til en jevn masse

  • Begynn med å tilsette halvparten av kokosvannet og bland til du får en fast masse - tilsett mer vann ved behov, men pass på at massen ikke blir for våt

  • Ha massen over i kakeformen og press den jevnt utover - benytt baksiden av en spiseskje for en fast og jevn overflate

  • Sett formen kaldt mens du lager toppingen


  • Ha kakao, sirup og kokosolje i en blender og kjør den i et par minutter til blandingen blir kremet og myk

  • Hell sjokoladekremen over kakebunnen - benytt baksiden av en spiseskje eller en slikkepott for å jevne ut toppingen.

  • Pynt med mandelflak eller kokosmasse - sett kaldt i minst tre timer før servering

Løsne kaken fra bunnen med en stor kniv før du skjærer kakestykkene

Antall porsjoner8-10 personer

 

Dessertkake med mørk sjokolade og et snev av honning smaker himmelsk og er virkelig en godbit du bør unne deg. En enkel bringebærsaus topper kaken perfekt

Dessertkake med mørk sjokolade

For oss sjokomane - disse kan du få helt dilla på. Kjeks og sjokolade blir til en herlig sjokoladekjekskake. Du kan også spice de opp med ulike nøtter, chili eller appelsinskall. Du kan også ha i Smashkuler, Maltesers, eller crispokuler.

Sjokoladekjekskake

Jeg tør påstå at smuldrepai er verdens enkleste og raskeste kake. Om sommeren benytter jeg sesongens syrlig rabarbra som får perfekt følge av noen jordbær

smuldrepai med rabarbra

Hvis du ikke har laget Coca Cola Cake før så sett igang. Vi snakker da om en rik, saftig mørk fristelse av en sjokoladekake. En stor favoritt hos mange og den serveres selvsagt med iskald melk til... eller kaffe.

Coca Cola kake

Transelate »