Alt-i-en-form med saftige koteletter og andre godsaker gjør dette til en smakfull middag som ikke tar lang tid å lage. Svinekjøtt sammen med fetaost og oliven er en super kombinasjon og du kan selvsagt også bruke ytrefilet av svin i denne retten.

4 svin- eller nakkekoteletter
Salt og pepper
4 poteter
2 ss smør
2 rød løk
2 dl kraft/buljong/fond
100 gr oliven
1 beger cherrytomater
Timian (frisk eller 1-2 ts tørket)
100 gr fetaost

  • Sett ovnen på 200 grader

  • Del potetene i biter og surr de i litt smør i en panne i ca ti minutter - tilsett løken, delt i båter, de siste fem minuttene

  • Gni inn kjøttet med salt og pepper og stek de på middels/høy varme i to minutter på hver side så det får en fin stekeskorpe

  • Ha løk, poteter, kraft og koteletter i en ildfast form og stek i ovnen i 15 minutter

  • Ta ut formen og tilsett tomater, oliven og fetaost. Stek videre i ca 15 minutter til kotelettene er gjennomstekt

Server som den er eller med litt brød ved siden av

Antall porsjoner2-3 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Fylte koteletter og lun potetsalat - Det er ikke så mye som skal til for at selv kotelettene blir snaddermat. Ved å fylle de med ost og spekeskinke får det ellers så anonyme kjøttet en helt annen dimensjon.

Fylte koteletter og lun potetsalat

Koteletter med syltet eple og løk. Koteletter er noe de fleste liker samtidig som det er god og rimelig hverdagsmat. Denne retten gjør kotelettene ekstra spennende med syltet eple og løk, og med en herlig rotmos til

Koteletter med syltet eple og løk

Koteletter med grillet paprika. Koteletter med grillet paprika er en fargerik, rimelig og smakfull rett. Server med bulgur, qinoa, ris eller poteter.

Koteletter med grillet paprika - ukemeny uke 8