Her får vi mye smak og lekket utseende uten å måtte ta den store oppvasken etterpå. Fantastisk koteletter hvor vinaigretten fungerer både osm marinade for grønnsakene og saus til kjøttet. Har du en panne som også kan settes i ovnen er den å anbefale. 

4-6 svinekoteletter
Salt og pepper
1/2 kg små poteter
2-3 rød løk
200 gr sopp
1 dl olivenolje
3 ss balsamico
1 ts tomatpuré
Timian (frisk eller 1-2 ts tørket)
Bladpersille
1 Gorgonzola/feta eller chevre ost

  • Sett ovnen på 200 grader

  • Del potetene i to og løken og soppen i båter

  • Gni inn kjøttet med salt og pepper og stek det på middels/høy varme i to minutter på hver side så det får en fin stekeskorpe - legg til side

  • Reduser varmen til middels. Stek potetene med kuttsiden ned 3 minutter 

  • Bland olje, salt, pepper, timian, balsamico og tomatpuré i en stor bolle.

  • Ha poteter, løk og sopp i bollen og bland godt

  • Ta grønnsakene ut av marinaden (ta vare på resten) og legg de i en ildfast form - legg kotelettene på toppen og stek i ca 15 minutter til kjøttet er gjnnomstekt og potetene møre

  • Ta formen ut av ovnen og tilsett resten av marinaden og smuldre over ost og hakket persille

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Koteletter med grillet paprika. Koteletter med grillet paprika er en fargerik, rimelig og smakfull rett. Server med bulgur, qinoa, ris eller poteter.

Koteletter med grillet paprika

Koteletter med syltet eple og løk. Koteletter er noe de fleste liker samtidig som det er god og rimelig hverdagsmat. Denne retten gjør kotelettene ekstra spennende med syltet eple og løk, og med en herlig rotmos til

Koteletter med syltet eple og løk

Sennepsglasert svinefilet Svinefilet er deilig og magert kjøtt som passer så godt til marinering. Her blir det en herlig kombinasjon av sennep og honning, men prøv også en chilibasert saus. Når det kommer til tilbehør så kan du egentlig velge det meste av grønnsaker og både poteter, ris, bulgur, byggryn mm passer.

Sennepsglasert svinefilet

Svinefilet med rotgrønnsaker Herlig middag med deilig tilbehør. Magert, delikat og med herlige smaker

Svinefilet

Svinekjøtt med smak av Hellas -Dette er en herlig hverdagsrett med et snev av Hellas. Alt i ett panne slår aldri feil og det fine er også at smakene får godgjort seg sammen.

Svinekjøtt med smak av Hellas

Svinefilet hoisin er et snaddermåltid hvor den intense og smakfulle hoisin-sausen spiller en avgjørende rolle. Serverer med ris, bulgur, quinoa eller sprø ovnsbakte poteter

Svinefilet Hoisin

Transelate »